vineri, 10 decembrie 2010

Concert de Crăciun la Biserica Neagră

În data de 12 decembrie 2010, Parohia Braşov a Bisericii Evanghelice C.A. organizează tradiţionalul concert de Crăciun de la Biserica Neagră. Concertul ce va începe la ora 17:00 şi va reprezenta un popas în istorie prin interpretarea a două cantate bisericeşti pe tema aşteptării  naşterii pruncului Iisus.

Programul doreşte a-i purta pe cei prezenţi pe un drum asemenea celui parcurs de Fecioara Maria, ce va porni de la aşteptarea venirii Pruncului şi se va termina cu bucuria naşterii lui Mesia. În deschidere Corul Bach al Bisericii Negre, alături de soliştii Cristina Radu (sopran), Beniamin Ghegoiu (tenor), Dan Popescu (bas) şi acompaniaţi de orchestra baroc, vor interpreta Cantata BWV 61 „Nun komm, der Heiden Heiland” de Johann Sebastian Bach. Suita orchestrală Nr. 4 de J.S. Bach va face trecerea către Cantata de Crăciun a lui Georg Philipp Telemann care va încheia în acorduri festive concertul a cărei conducere muzicală îi va aparţine
dirijorului Steffen Schlandt.

Muzica va fi completată de proieciile video ce vor descrie cadrul unei seri de pace sufletească şi bucurie.

Biletul de intrare va costa 10 lei (5 lei cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari).

2 comentarii:

  1. Mi-ar placea si mie! pacat ca e prea departe de orasul meu!
    Ps: imi place mult blogul tau
    Iti doresc un weekend placut

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc la fel. Azi mergem la concert. Sper sa-mi gasesc destula inspiratie sa scriu despre el. Nu de alta... dar, de obicei, este foarte frig in Biserica Neagra.

    RăspundețiȘtergere