joi, 22 iulie 2010

Jurnal de calatorie II


Ne-am continuat periplul turistic prin cea mai frumoasa piata din Europa, asa se spune. O piata superba din punct de vedere arhitectural, impresionanta din punct de vedere istoric, multiculturala din punct de vedere al turistilor si boema din toate punctele de vedere.

Este atestata documentar din secolul 12, fiecare cladire avand cate o poveste. In imagine sunt cladirile breslelor. Reconstruite in secolul 18, dupa mare incediu, provocat de atacul armatei franceze din 1695 asupra orasului Bruxelles. Si-au reconstruit intocmai simbolul orasului, singura cladire care nu fusese macinata de flacari este cea de mai jos (Casa Regelui).

Cea mai impresionanta cladire ramane insa primaria orasului. Prea inalta sa o poti cuprinde intr-o singura poza:
Este intr-adevar un loc extraordinar. Ai atatea de vazut intr-un spatiu atat de mic, de nu-ti ajung nici pozele si nici minutele. Ramai intr-adevar cu o amintire superba. Cat eram noi acolo, un cor de copii din Spania, care canta muzica religioasa, au cantat cateva piese in mijlocul pietei. Asa am remarcat acustica spatiului pietei. Pentru cateva minute am parut ca suntem in total alta lume, desprinsi de realitate. Va las sa va delectati cu detaliile cladirilor. E atat de frumos acolo, incat orice cuvinte sunt de prisos. Trebuie sa vezi si atat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu